December 3, 2023

Sot, më 25.09.2023, Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, ka vizituar Ambasadën e Maqedonisë së Veriut në Lubjanë, Republika e Sllovenisë. Ai ka inspektuar procesin e lëshimit të dokumenteve të udhëtimit për bashkatdhetarët dhe ka informuar për projektin e stacioneve bazë për kërkesat e udhëtimit.

Ministri Spasovski ka prezantuar procesin e dhënies së dokumenteve të udhëtimit në Lubjanë, si dhe projektin për stacionet bazë për lëshimin e dokumenteve të udhëtimit nëpërmjet zyrave diplomatike-konsullore. Projekti ka filluar në fund të vitit 2021 në bashkëpunim me Ministria e Punëve të Jashtme.

Nga viti 2023 deri në shtator, janë lëshuar 11,415 dokumente udhëtimi, 870 prej tyre në Lubjanë. Që nga fillimi i projektit, janë lëshuar 31,187 dokumente udhëtimi sipas udhëzimeve të reja.

Nga tetori 2021 deri më 31 dhjetor 2022, janë lëshuar 19,772 dokumente udhëtimi, 1182 prej tyre në Lubjanë. Ministri Spasovski është i kënaqur që gjithë procesi zgjat nga 15 deri në 30 ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *