December 4, 2023

Meta, kompania mëmë e Facebook dhe Instagram, është akuzuar se ka mashtruar publikun në lidhje me rreziqet e përdorimit të mediave sociale dhe për të kontribuar në një krizë të shëndetit mendor tek të rinjtë.

Pretendimet u bënë në një padi federale, e cila u njoftua nga dhjetëra shtete amerikane.

Ata thonë se kompania përdori veçori të varësisë për të “vënë në grackë” përdoruesit, duke fshehur “rreziqet thelbësore” të platformave të saj.

Meta tha se ishte “i zhgënjyer”.

Në padi thuhej se Meta kishte thyer ligjet për mbrojtjen e konsumatorëve duke u përfshirë në sjellje “mashtruese”.

Aty u tha gjithashtu se kompania mblodhi të dhëna për fëmijët nën moshën 13 vjeç, duke shkelur detyrimet e saj sipas Ligjit për Mbrojtjen e Privatësisë në internet të Fëmijëve.

“Kompanitë e mediave sociale, përfshirë Meta, kanë kontribuar në një krizë kombëtare të shëndetit mendor të të rinjve dhe ata duhet të mbajnë përgjegjësi,” tha Prokurorja e Përgjithshme e Nju Jorkut Letitia James, një nga 32 prokuroret e përgjithshëm që nënshkruan padinë.

Një zëdhënës i Metës tha: “Ne ndajmë angazhimin e prokurorëve të përgjithshëm për t’u ofruar adoleshentëve përvoja të sigurta dhe pozitive në internet dhe kemi prezantuar tashmë mbi 30 mjete për të mbështetur adoleshentët dhe familjet e tyre.

“Ne jemi të zhgënjyer që në vend që të punojmë në mënyrë produktive me kompani në të gjithë industrinë për të krijuar standarde të qarta, të përshtatshme për moshën për shumë aplikacione që përdorin adoleshentët, prokurorët e përgjithshëm kanë zgjedhur këtë rrugë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *