12/07/2024

Xhaferi do të shpallë datat e seancave për dorëheqjet dhe zgjedhjen e qeverisë teknike
Aktivitetet në Kuvend, siç ishte paralajmëruar më herët, janë si vijon: konstatimi i dorëheqjes së kryetarit të Qeverisë (Dimitar Kovaçevski) dhe kryetarit të Kuvendit (Talat Xhaferi), zgjedhja e kryetarit të ri të Kuvendit (Jovan Mitreski). ), duke e njoftuar Presidentin e Shtetit për dhënien e mandatit të kryetarit të ri të Qeverisë (Talat Xhaferi), zgjedhjen e Qeverisë, ministrat, zëvendësministrat dhe zëvendësministrat shtesë, si dhe konstatimi i përfundimit të mandatit të një deputet dhe verifikimi i mandatit të një deputeti të ri në Njësinë Zgjedhore 5.