16.8 C
Skopje

Arkin Jahiji Bërvenica me përkrahjen e Agjendës së Gjelbërt nuk do i ketë problemet elementare

Arkin Jahiji kandidati i Bashkimit Demokratik për Integrim në Komunën e Bërvenicës në Televizionin Shtetror programin në gjuhën shqipe në emisionin Argument shpalosi platformën për zgjedhjet lokale ku u përbetua se do ti përmbush pesë përbetimet e Agjendës së Gjelbërt dhe se qytetarët nuk do të përballen më me nevojat elementare.

Enver Pajaziti kryetari aktual ndaj pyetjes së llogaridhënes në menagjimin e komunës pranoi dështimet kemi ngecje infrastrukturore dhe higjienike . Në zgjedhjet e 2017 kishte premtuar tre projekte që do ti realizon, menaxhimi me ujërat e zeza, renovimi i dy shkollave , dhe rrugët rurale, që sipas tij i kishte përfunduar.

Arkin Jahiji gjatë mandatit tuaj nuk është filluar dhe mbaruar asnjë projekt, shkollat janë filluar para mandatit tuaj dhe se ju vetem e keni bërë hapjen e tyre, puna e kanalizimit ka disa lagje ku ujërat e zeza nuk dalin në kanalizim dhe se komuna nuk mund të gjej mekanizma për menagjim, dhe se fshatrat kanë probleme me asfaltimin e rrugëve rurale.

Me marjen e Komunës unë si kryetar i ardhshëm, do të bashkupunojë me komuna të mëdha, e kemi mbështetjen e qeverisë, dhe normal me fonde ndërkombëtare të jashtme sikur ipa fondet, banka botërore do të bëjmë çmos që Komunën tonë ta zhvillojmë, sepse agjenda e gjelbërt rrugët, kanalizimin, ujin e pijshëm, i ka prioritet, dhe se unë premtoj se çdo punë që do fillojë nuk do zgjasë më shumë se gjashtë muaj pa mbaruar.