20.8 C
Skopje

Arsovska do të përzë romët nga Topana dhe do ti lë në rrugë, paralajmëron ndërtim të një mega parku?

Kandidatja për kryetare të qytetit të Shkupit, Danela Arsovska, e përkrahur nga VMRO-DPMNE, ndër premtimet e shumta tha se planifikon të ndërtojë disa megaparqe në komunat e Shkupit. Duke u nisur nga fakti se Shkupi është një qytet i ri-urbanizuar, shumë gazetarë u interesuan të pyesin zonjën Arsovska se ku saktësisht planifikon t’i bëjë këto parqe. Në një nga përgjigjet e saj ajo tha se planifikon të ndërtojë një park në Çair në lagjen Topaana. Vendbanimi Topaana dallohet nga fakti se shumica e qytetarëve me origjinë rome jetojnë në atë pjesë të komunës.

Sipas të dhënave nga regjistrimi i fundit i popullsisë në vitin 2002, komuna e Çairit ka 17.107 amvisëri me 64.773 banorë. Sipas regjistrimit, numri i romëve në komunë është 3500, por sipas përfaqësuesve të shoqatës së qytetarëve “Sumnal”, ky numër është më i madh. Sipas tyre, në Topaanë ka 750 shtëpi me 4500-5000 romë. Këtu shtrohet pyetja, cili është plani i zonjës Arsovska me këta banorë? A do të thotë plani i saj për të ndërtuar një mega-park në lagjen Topaana se ajo do të prishë rreth 750 shtëpi? Cili është plani i mëtutjeshëm i zonjës Arsovska me këta banorë dhe a planifikon të ndërtojë shtëpi të reja për ta dhe ku do t’i vendosë ato? Një tjetër fakt interesant që znj. Arsovska e përmendi është se në atë zonë do të bëjë një praktikë sa parku i qytetit. A e di zonja Arsovska se Topaana është pothuajse pesë herë më e vogël se parku i qytetit dhe se ideja e saj është që të bëhet një park me kat për të arritur në të njëjtën zonë?

Fatkeqësisht, në mungesë të konferencave të hapura për shtyp dhe në mungesë të dueleve të drejtpërdrejta mes kandidatëve për kryetarë komunash, këto përgjigje nuk do të mund t’i marrim deri të dielën, ditën e zgjedhjeve. Se çfarë do të ndodhë me këta qytetarë dhe këto shtëpi nëse zonja Arsovska e realizon premtimin e saj për një megapark në Topaana, mbetet të shihet pas zgjedhjeve.