7.8 C
Skopje

Besnik Emshiu, njeriu i urtë dhe punëtor që i duhej Bogovinës

Një njeri punëtor dhe i urtë që i duhej komunës së Bogovinës është pikërisht Besnik Emshiu. Ai fitoi zgjedhjet lokale në këtë komunë kundrejt kanidatit të ASH-së Albon Xhemaili me një diferencë të madhe votash duke marrë kështu mbështetje nga qytetarët.

Emshiu, profesor universitar në mejdan doli si kandidat i BDI-së duke mposhtur kështu edhe në rrethin e parë dhe në rrethin e dytë si fitues kundrejt oponentëve të tjerë politik.

Ai është premtues dhe i vendosur për të mirën e qytetarëve të komunës së Bogovinës. Doli me një program shumë të larmishëm dhe fitoi bindshëm në një fitore plebishitare, historike dhe bindëshe duke e kthyer kështu Bogovinën përsëri në duar të Bashkimit Demokratik për Integrim.

Rezultatet finale të përpunuara nga KSHZ në komunën e Bogovinës:

Nivel komunal:

BDI – 6336

ASH- 3696

Bogovinë:

BDI – 1574

ASH- 1077

62,30 % – Vlen të theksohet fakti se është fitorja më e thellë në nivel Republikan nga të gjitha blloqet politike.