24/02/2024

Deputetja nga radhët e Bashkimit Demokratik për Integrim, Arta Bilalli-Zendeli, e ftuar në emisionin 3D me Alban Dudushin tha se BDI si parti politike serioze ndër vite ka vendosur disa vija të kuqe bashkëpunimi me disa parti që nuk respektojnë të arriturat shqiptare dhe shtetërore ndër vite.

Bilalli-Zendeli shtoi se rruga e Maqedonisë së Veriut ështe e orientuar drejt BE-së dhe nuk progresit.

“BDI ka vija të kuqe me ato parti që nuk respektojnë Marrëveshjen e Ohrit, Marrëveshjen e Prespës dhe atë të Fqinjësisë së mirë me Bullgarinë, tanimë kemi edhe sfidën për euro-integrime. BDI qëndron lartë në çdo anketim, jemi të parët, ndaj nuk bëjmë kompromise me rregullat që i kemi, ne jemi pro BE dhe pro paqes. Nuk do të lejojmë të ketë kthim prapa sepse Maqedonia nuk guxon të kthehet kah Lindja dhe politikat pro-ruse”, u shpreh Bilalli-Zendeli. /indeks.mk