25/02/2024

Në përputhje me vendimin e Komisionit Evropian, Këshilli i Ministrave i Bullgarisë njoftoi zgjatjen e mbrojtjes së përkohshme për refugjatët nga Ukraina.

Zgjatja do të hyjë në fuqi më 4 mars 2024 dhe do të zgjasë për një vit.

Ky vendim vjen pas vendimit të Komisionit Evropian për të zgjatur Direktivën e Mbrojtjes së Përkohshme, e cila thekson përpjekjet kolektive për të adresuar sfidat humanitare të shkaktuara nga lufta. Kështu, Bullgaria dhe vendet e tjera evropiane riafirmojnë angazhimin e tyre për të ofruar strehë të sigurt për ata që e kërkojnë atë.

Polonia nuk ka zgjatur ende mbrojtjen e përkohshme për ukrainasit që mbërritën pas fillimit të pushtimit të plotë të Ukrainës nga Rusia.

Gjithashtu, qeveria izraelite ka vendosur të vazhdojë të ndihmojë refugjatët ukrainas që kanë mbërritur në vend për shkak të luftës kundër Ukrainës të nisur nga Rusia.