8.8 C
Skopje

Çfarë ka ndërmend të bëjë njeriu më i pasur në botë? Elon Musk dhe Twitter në kopertinën e TIME


schedule16:14 – 28 Prill, 2022

Në kopertinën e re të revistës TIME, ilustruar nga Tim O’Brien, Elon Musk duket se mban një kafaz ari në të cilin janë mbyllur harabelat blu të Twitter. Blerja e medias sociale nga biznesmeni për 44 miliardë dollarë ka krijuar një klimë pasigurie si për vetë Twitterin, ashtu edhe për të ardhmen e demokracisë në Shtetet e Bashkuara.

Në numrin e kopertinës, Molly Ball shkruan se, me rrjetin me ndoshta ndikimin më të madh në duart e tij, është më e rëndësishme se kurrë të shohim nëse perceptimet tona për Musk janë të vërteta. Nga njëra anë, prania e vetë Musk në Twitter nganjëherë nuk ndryshonte nga ajo e një kontrolli të zakonshëm: meme për teknologjinë, pikëpamje të diskutueshme që duket se synojnë vetëm të provokojnë dhe “shaka” të hijshme për personalitete të shquara që na bëjnë të pyesim veten nëse njeriu më i pasur në botë ka edhe pak ndjeshmëri.

Nga ana tjetër, ata që e kritikojnë zakonisht fokusohen në të metat e sistemit dhe jo te vetë Musk. Sipas Ball, pyetja më e rëndësishme që mund të bëjmë tani është: çfarë ka ndërmend të bëjë Musk me Twitter? Edhe nëse vërtet duam të gjejmë përgjigjen, nuk duhet të mendojmë si demokratë apo republikanë, as si liberalë apo konservatorë, por t’i afrohemi botëkuptimit të biznesmenit aq sa mundemi./abcnews.al