25/06/2024

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka miratuar ndryshime në vendimin për kushte të veçanta për tregtimin e disa mallrave, duke caktuar çmime më të larta për produkte të përcaktuara në tregtinë me pakicë. Ndryshimet vijnë pas një porosie të Ministrisë së Ekonomisë dhe përfshijnë një zgjatje të kufijve të çmimeve për disa produkte ushqimore bazë.

Kufizimi i çmimit është zgjeruar deri më 29 shkurt 2024, në vend të datës së mëparshme, 31 janar 2024, për produkte si orizi, mielli, buka, biskota, vafera, makarona, mish, qumësht, vezë, djathë dhe produkte të tjera të qumështit.

Gjithashtu, është miratuar një vendim për ndryshimet në përcaktimin e çmimeve më të larta të produkteve në tregtinë me shumicë dhe pakicë. Kufiri i çmimit për ujin mineral të gazuar dhe të pazuar, si dhe pijet (lëngjet) pa gaz dhe të gazuar, përfshirë paketa të caktuara dhe birrë të lehta, është zgjatur deri më 29 shkurt.

Këto ndryshime vijnë në përpjekje për të mbajtur stabile çmimet e disa produkteve të rëndësishme ushqimore dhe përmirësuar kontrollin në tregun e shumicës dhe pakicë.