17.8 C
Skopje

Covid-19 në çerdhe, Shahpanska: 13 edukatore dhe 9 fëmijë pozitivë

Në të gjithë vendin vetëm 13 edukatore dhe 9 fëmijë janë pozitiv me Covid-19, theksoi ministrja e punës dhe politikës sociale, Jagoda Shahpanska. Ajo tha se situata me Covid-19 nëpër çerdhe është stabile dhe se nuk është vërejtur përhapje e virusit në këto institucione.

“Gjendja në çerdhe është stabile dhe tanimë një vit po qëndron si e tillë. Sot në mbledhjen e shtabit të krizës kanë raportuar se vetëm 13 edukatore dhe të punësuar të tjerë në çerdhe janë pozitivë në gjithë shtetin dhe vetëm 9 fëmijë. Në shtatë ditët e fundit, ne kemi bërë një inspektim të jashtëzakonshëm për respektimin e protokolleve, i cili u realizua nga Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor. Raporti i tyre i dërguar në Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale është se protokollet ndiqen në mënyrë të vazhdueshme, se nuk ka transmetim horizontal të virusit në kopshte.”,- deklaroi ministrja e punës dhe politikës sociale, Jagoda Shahpanska.