18.8 C
Skopje

Dhjetë deputet të VMRO-së të gatshëm të votojnë ndryshimet kushtetuese, pa leje të Mickoskit

Maktel nga burime të mirëinformuara politike mëson se një grup deputetësh janë takuar me kryetaren e Komisionit Evropian, Ursula Von Der Leyen, pas fjalës së saj në Kuvend.

Deputetët e VMRO-së janë ankuar Mickoski i ka obliguar të nënshkruajnë deklaratë te noteri, kanë pësuar kërcënime për linçim por edhe premtime se nëse nuk votojnë për amendamentet kushtetuese do të shkojnë sërish deputetë dhe me këtë do të kenë një përfitim të madh financiar. Pagën e deputetit. dhe shtesat tjera nga anëtarësimi në komisione dhe shpenzimet e udhëtimit, shpenzimet sjellin të ardhura disa mijëra euro në muaj për një deputet.

Von Der Leyen u premtoi se do të sigurohej që ata të mbrohen dhe të kujdesen së bashku me familjet e tyre, njësoj siç u bë me deputetin e BESA, Kastriot Rexhepi.