19.8 C
Skopje

Dita e Demokracisë, Zaev: Fituam lirinë dhe demokracinë por vazhdojmë të zhvillojmë atë

Përmes një videoparaqitje, ish kryeministri Zaev ka uruar qytetarët me rastin e Ditës së Demokracisë.

Sot vendosin ata që votojnë. Dhe jo ata që ikin. Demokracia është votë. Zëri i çdo individi. Një zë i dëgjuar, i kuptuar, i respektuar, i respektuar. Zëri i të gjitha grupeve në shoqërinë tonë. Vullnetarët, skautët, fermerët, mjekët, minatorët… Secili prej tyre është i rëndësishëm në një demokraci, ka thënë mes tjerave Zaev.

Të dashur qytetarë, demokratë, të lirë, njerëz të thjeshtë, punëtorë, biznesmenë, politikanë, kjo është një kohë e përballjes me Pandeminë dhe luftën.

Kohë që autokratët duan të përdorin për të dominuar edhe më fort popullin, duke i mbajtur ata në frikë dhe pasiguri. Por populli ynë është i mençur dhe trim. Me zë demokratik ndaluam ata që duan të vrasin demokracinë me dhunë e gjak.

Ne ndaluam sundimin NGA populli.

Sot kemi Qeveri NGA populli.

Sot vendosin ata që votojnë. Dhe jo ata që ikin. Demokracia është votë. Zëri i çdo individi. Një zë i dëgjuar, i kuptuar, i respektuar, i respektuar. Zëri i të gjitha grupeve në shoqërinë tonë. Vullnetarët, skautët, fermerët, mjekët, minatorët… Secili prej tyre është i rëndësishëm në një demokraci.

Dhe kur respekton zërin e qytetarëve, demokracia mbetet e shënuar si fituese në histori.

Jam krenar për qytetarët tanë që jo vetëm fituan lirinë dhe demokracinë, por edhe i ushqejnë dhe i zhvillojnë ato.

Pikërisht për këtë – kur isha ky që isha dhe kur jem ky që jam, demokracia ishte, është dhe do të jetë ideali im më i madh.

Gëzuar dhe përjetësisht Ditën e Demokracisë.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=492676755662774