25/06/2024

Një raketë ka rënë në qytetin bregdetar egjiptas të Tabas në Peninsulën e Sinait të premten herët duke lënduar gjashtë persona sipas mediave shtetërore egjiptiane, transmeton Gazeta Metro.

Vendi nga ku u lëshua kjo raketë nuk është identifikuar ende. Një zëdhënës i ushtrisë izraelite ka thënë se ata kishin parë një rrezik ajror në zonën e Detit të Kuq afër Egjiptit.

Sipas al-Qaheras News e cila ka afërsi me shërbimin inteligjent të Egjiptit, raketa ka goditur një godinë shëndetësore ku ishin të parkuara auto-ambulancat si dhe një godinë administrative ndërsa një hetim për këtë ngjarje është duke u zhvilluar.

Në këtë sulm 6 persona janë lënduar dhe tani janë duke u trajtuar në spital ka thënë Ministria e Shëndetësisë së Egjiptit.