16.8 C
Skopje

ESHS: Nga nesër, qytetarët do të mund të regjistrohen në vende të caktuara në komunën e tyre

Në mënyrë që të mos humbasë askush në regjistrim, Enti Shtetëror i Statistikave (ESHS) nga nesër do t’i lejojë qytetarët të shkojnë në lokacione të caktuara në komunat e tyre dhe të kryejnë detyrën e tyre qytetare dhe ligjore, tha në konferencën e sotme për shtyp Jasmina Gjorgieva nga ESHS.

Ajo shpjegoi se kjo i referohet atyre qytetarëve që për ndonjë arsye nuk arritën të kontaktojnë me regjistruesin në 20 ditët e fundit, domethënë regjistruesi kaloi në rrethin e tyre të regjistrimit, por nuk i gjeti në shtëpi për momentin, u largua ose nuk u largua një mesazh, thjesht nuk ishte krijuar kontakt.

“Ata qytetarë do të mund të shkojnë në këto vende në komunat e tyre dhe të regjistrohen. Këto lokacione, për secilën komunë në vend, do të publikohen sot pasdite në faqen e internetit https://popis2021.stat.gov.mk/ dhe për të gjitha informacionet më të hollësishme qytetarët do të jenë në gjendje të kontaktojnë telefonat që publikohen në faqe interneti, në qendrën e kontaktit të ESHS-së ku do të sigurojmë të gjithë informacionin e nevojshëm”, tha Gjorgieva.

Ajo theksoi se kjo i referohet atyre qytetarëve ku regjistruesi tashmë ka kaluar, por nuk ka arritur të bëjë kontakte me qytetarët.

Gjorgieva informon se ne po hyjmë në fazën e fundit të aktiviteteve të regjistrimit në terren, kur të përfundojnë të gjitha aktivitetet e kryera në 20 ditët e fundit, kur regjistruesit dhe instruktorët e tyre të rrethit vizitojnë të gjitha qarqet e regjistrimit, i kontrollojnë ato dhe përpiqen të gjejnë nëse dikush mungon.