10.8 C
Skopje

Estonia do të ndihmojë në digjitalizimin e Maqedonisë së Veriut

Në Qeveri sot pritet të nënshkruhet marrëveshje mes ekzekutivit dhe Qendrës Estoneze për Zhvillim Ndërkombëtarë.

Sipas njoftimit të Qeverisë, marrëveshja trelaterale do të ndihmoj procesin e digjitalizimit në vendin tonë.

Marrëveshja pritet të nënshkruhet nga zv/kryeministri për Çështje Evropiane Nikolla Dimitrov, ambasadroja e Estonisë në vendin tonë Kristi Karelson dhe ajo e SHBA-së, Kate Marie Byrnes.

Projekti do të duhet ta zbatojë Sekretariati për Çështje Evropiane, me ndihmë financiare nga SHBA, Estonia dhe ndihmë ekspertësh nga Qendra Estoneze për Zhvillim Ndërkombëtarë.