8.8 C
Skopje

Google do të investojë 740 milionë Dollarë në Australi

Google ka njoftuar se do të investojë 740 milionë Dollarë në Australi gjatë pesë viteve të ardhshme. Ky është investimi më i madh i gjigantit të teknologjisë amerikane në vend deri më sot.

Google thotë se paratë do të përdoren për të ndërtuar një qendër kërkimore, për të rritur kapacitetin e saj kompjuterik dhe për të financuar partneritete me organizatat lokale.

Sipas të dhënave të deritanishme, lëvizja e radhës e kompanisë do të quhet Iniciativa e së Ardhmes Dixhitale dhe pritet që të krijohen rreth 6 mijë vende të reja pune.

Shefi i Google, Sundar Pichai, gjatë prezantimit të nismës tha se Australia mund të ndihmojë në udhëheqjen e valës së ardhshme të inovacionit në botë.

Nga ana tjetër drejtuesit e vendit kanë thënë se vendimi i Google për të investuar do të ketë përfitime të mëdha dhe do të ketë një rimëkëmbje ekonomike.