24/06/2024

Sot, zëvendës kryetari i parë i Qeverisë, Artan Grubi, takoi të dërguarin special për tregtinë për Ballkanin Perëndimor, Martin Vickers, bashkë me ambasadorin Matthew Lawson. Diskutuan për marrëdhëniet bilaterale, bashkëpunimin ekonomiko-tregtar, Asociacionin britanik të biznesit, stabilitetin dhe sigurinë rajonale, si dhe projektet që po realizohen, si hekurudha Shkup-Durrës, Qendra Klinike dhe digjitalizimi i plotë i Qeverisë.

Marrëdhëniet midis dy vendeve u cilësuan si të qëndrueshme dhe Grubi theksoi investimet nga Mbretëria e Bashkuar. Puna e kompanive britanike në vendin tonë është shumë e rëndësishme dhe ka marrë vlerësim të lartë, veçanërisht pas themelimit të Asociacionit Britanik të Biznesit. Asociacioni ka kontribuar në tërheqjen e investimeve të reja, sidomos në fushën e energjetikës dhe infrastrukturës. Grubi dhe Vikers gjithashtu diskutuan për aktualitetin politik në vendin tonë dhe rajon, dhe Grubi e falënderoi Vikersin për mbështetjen e vazhdueshme në përforcimin e kapaciteteve demokratike, ruajtjen e stabilitetit dhe sigurisë rajonale, dhe rrugën drejt anëtarësimit në BE.