0.8 C
Skopje

Grubi në Programin 200: Punojmë në rritjen e kredibilitetit të institucioneve

I ftuar në Programin 200 në Alsat, sonte ishte Zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi i cili ka folur se a do ua fal akuzat që ua kanë bërë Alternativa Bashkimit Demokratik për Integrim.

 

“ Nuk ka të bëj kjo me falje apo me hatërmbetje ndaj njëri tjetrit ka të bëj me punë institucionale a e dini në fushatë çdo parti politike akuzon shumë ca të tjera miren me lajme të reme dhe me propagandë por ama mbetet në kuadër të fushatës zgjedhore në kuadër të funksionimit institucional, jo nuk u lejohet , por jam duke thënë që janë thënë shumë akuza kundër akuza ndaj Bashkimit Demokratik për Integrim këto 20 vitet e fundit dhe asnjë nuk është provuar e drejt. I dashur Nazim e din shumë mirë se në çfarë ka kaluar vendi jonë kishim mbi 1 milion përgjime nga ato 1 milion përgjime 1 element koruptiv për Bashkimin Demokratik për Integrim nuk doli në sipërfaqe një i vetëm, asgjë nuk është ideale por i inkurajoj të gjithë që të mos miren me pres konferenca por të miren me institucione në veqanti bartësit e institucioneve ti institucializojmë qështjet qfarëdoqoftë akuza që mund të kenë qfardoqoftë informacioni që mund të kenë ne ta dorëzojnë në institucionet përkatëse ku deri dje ishin pjesë edhe ato ne të dorëzojnë për komisionin për antikorupsion net dorëzojnë në prokurori net dorëzojnë në gjykatë hajde ta risim kredibilitetin e institucioneve dhetë vetproqesit të institucionalizimit të qështjeve të tilla prandaj çdo akuzë e tillë për korupsion për keqmenagjim let adresohet nga institucionet e duhura sa i përket keqmenagjimit janë votuesit dhe janë qytetarët ata të cilët përcaktojnë ni subjekt politik a ka menagjuar mirë apo jo.” deklaroi Grubi.