6.8 C
Skopje

Grubi priti në takim ambasadorin e ri çek, Jarosllav Ludva

Zëvendëskryeministri i parë i Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënieve ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi, sot ka realizuar takim me z. Jaroslav Ludva, ambasador i sapoemëruar i Republikës Çeke në vendin tonë.

Gjatë këtij takimi të dy bashkëbiseduesit, Grubi dhe Ludva kanë vlerësuar se Maqedonia e Veriut ka pozitë të rëndësishme gjeostrategjike dhe që Europa me integrimin e vendit tonë por edhe vendeve tjera të Ballkanit Perëndimor do të bëhet edhe më e sigurt.

Nga ana e tij, ambasadori çek, Ludva i ka thënë zëvendëskryeministrit të parë, Grubi se Republika Çeke përkrah rrugën europiane të Maqedonisë së Veriut dhe se vendi do të vazhdojë ta gëzojë ketë përkrahje, në veçanti pasi Republika Çeke të nis me kryesimin me Këshillin e Bashkimit Europian, nga data 1 korrik 2022.

Ndër të tjera, gjatë këtij takimi Grubi i ka thënë ambasadorit Ludva se e gëzon fakti që Republika Çeke është dhe mbetet partnere e vendit tonë dhe përkrahëse e rëndësishme e perspektivave europiane, që janë dhe synim strategjik i Maqedonisë së Veriut.