12/07/2024

Zëvendëskryeministri i parë i vendit, Artan Grubi në një prononcim në Euroneës ka lëshuar një sfidë për kreun e VMRO-së, Hristian Mickoski dhe deputetët e opozitës, të cilët kërkojnë zgjedhje të parakohshme, raporton indeks.mk

Në paraqitjen e tij, Grubi ka thënë se nëse VMRO-ja e ka sinqerisht kërkesën për zgjedhje sa më të shpejta ata duhet të votojnë ndryshimet kushtetuese dhe pikë e dytë e rendit të ditës në po të njëjtën seancë do të jetë shpërbërja e parlamentit dhe shkuarja në zgjedhje të parakohshme.

“Po e sfidoj VMRO-në, nëse duan zgjedhje të parakohshme po ju them, votoni ndryshimet Kushtetuese dhe në të njëjtën seancë, pikë e dytë e rendit të ditës do të jetë propozimi për shpërbërjen e parlamentit dhe shkuarja në zgjedhje dhe ne do ta votojmë”, ka thënë Grubi.