13/04/2024

“Ndaloni përshkallëzimin e rrezikshëm të luftimeve midis Izraelit dhe Libanit”. Kështu deklaron Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, në ditën kur u numëruan viktimat e reja në kufirin mes dy vendeve, pas një sulmi të Hezbollahut dhe hakmarrjes së IDF, përmes zëdhënësit të tij.

Kryetari i Komisioni të Zbulimit të Dhomës së Përfaqësuesve paralajmëron për një kërcënim serioz të sigurisë kombëtare
“Përshkallëzimi i fundit është i rrezikshëm dhe duhet të ndalet,” tha Stephane Dujarric, i cili më pas citon një raport të Unifil mbi “një ndryshim shqetësues në përleshjet midis Forcave të Armatosura izraelite dhe grupeve të armatosura në Liban”. Kujtojmë se Izraeli ka nisur në një kundërpërgjigje të përgjakshme pas sulmeve të Hamasit.