25/06/2024

Hamami i mahnitshëm Zeyrek Çinili u rihap përkohësisht në vitin 2022 për Bienalen e Stambollit dhe tani është gati të marrë një jetë krejtësisht të re. Pas një mbylljeje 13-vjeçare, Çinili Hamami do të hapet përsëri më 30 shtator.

Fillimisht do të funksionojë si vend ekspozimi, ndërsa nga marsi 2024 do të rihapet si një banjë publike me seksione të ndara për burra dhe gra.

Restaurimi i hamamit përfshin ngritjen e plotë të fytyrës, hapësirën e artit bashkëkohor nën harqet e sternës bizantine dhe një muze të ri për të treguar historinë e ndërtesës. Kjo është një fushatë e madhe e restaurimit nga The Marmara Group, zhvilluesit e pasurive të paluajtshme.