20/07/2024

Më jep një titull për lajm nga ky tekst: Harry Styles bëri histori në botën e modës kur ai u zgjodh si djali i parë cisgjinor për të zbukuruar kopertinën e revistës Vogue në nëntor 2020.

Ky moment shënon një hap të rëndësishëm për shprehjen gjinore dhe diversitetin në industri. Megjithatë, si çdo arritje historike, kjo nuk mungoi nga kritikat dhe polemikat. Kopertina solli debate rreth përfaqësimit, privilegjeve dhe ndryshimeve në peizazhin e modës.

Është diskutuar për zgjedhjen e Styles si ylli i kopertinës dhe nevojën për të njohur pionierët e zi dhe queer. Fotografi Tyler Mitchell kaptoi këtë moment të rëndësishëm në një foto të mrekullueshme të kopertinës së Vogue, duke e paraqitur Styles me një shumëllojshmëri të veshjeve androgjene dhe fleksibël.