9.8 C
Skopje

Ja cilat janë 3 kushtet e Putinit që ta ndalë luftën, në të kundërtën, luftë deri në fund!

Putini i përgjigjet kërskesës së botës në lidhje me kushtet që lufta të ndalet.

Presidenti i Francës Macron ka zhvilluar një bisedë telefonike me presidentin rus Putin. Macron i bëri thirrje Putinit për një ‘armëpushim urgjent’ gjatë takimit. Putin, nga ana tjetër, deklaroi se zgjidhja është e mundur vetëm me me kushte: 1) Njohjen e sovranitetit të Rusisë mbi Krimenë, 2) Ppastrimin e Ukrainës nga militarizmi dhe nazizmi, 3) Vendosjen e statusit të saj neutral.

Në deklaratën e sotme të Kremlinit thuhet kështu: “Putin thekson se një zgjidhje e tillë është e mundur vetëm me shqyrtimin e pakushtëzuar të interesave legjitime të Rusisë në fushën e sigurisë, duke përfshirë njohjen e sovranitetit të Rusisë mbi Krimenë, pastrimin e shtetit ukrainas nga militarizmi dhe nazizmin dhe sigurimin e statusit të tij neutral”.

Sipas asaj që kuptohet nga deklarata e Kremlinit bazuar të bisedën e Putin në Mecaron, nëse nuk plotësoshen këto tri kushte, luftas do të vazhdojë deri në fund.