25/02/2024

Kryetari i Komunës së Karposhit, Stevço Jakimovski përmes një statusi në rrjetin social Facebook ka ironizuar me deklaratën e fundit të kryetarit të VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoskit, i cili deklaroi për një media gjermane se ish-kryeministri Nikolla Gruevski është në komunikim të fshëhtë me qeverinë e Maqedonisë së Veriut.

 

Jakimovski shkruan se Mickoski ka frikë nga Gruevski dhe popullariteti i tij, dhe friksohet nga një shfaqje e mundshme e Gruevskit në skenën politike.

 

Statusi i plotë:

 

Lideri i opozitës Mickoski u përball me faktin se Nikolla Gruevski jo vetëm që ka një vlerësim të lartë, por edhe popullariteti i tij po rritet.

Edhe pse i demonizuar, i persekutuar, i dënuar dhe i detyruar të arratiset dhe pa asnjë burim nga Budapeshti, do të dalë herë pas here me një artikull me vlerësim më të lartë se ky që ka të gjithë infrastrukturën e partisë, shërbimin PR dhe median.

I frikësuar nëse Gruevski do të shfaqej në zgjedhje në çfarëdo forme se ai (personalisht Mickoski) nuk do të ishte në pushtet në Maqedoni, ai publikisht qau në një intervistë për Frankfurter Allgemeine Zeitung se qeveria gjoja kishte komunikim me ish-kryeministrin.

Çfarë mund të të them Hristijan?

Problemi nuk është nëse Qeveria ka komunikuar me të, pyetja kryesore për VMRO DPMNE-në dhe opozitën është pse nuk komunikoni me Gruevskin. Po të kishte qenë i zgjuar deri tani, do të kishte dëgjuar disa këshilla të zgjuara prej tij dhe do të vinte në pushtet në vend që të rrinte 7 vjet në opozitë.

Në vend që të ankoheni publikisht për fatin tuaj, ndizni makinën, shkoni në Budapest, kini turp dhe kërkoni këshilla pse jeni në një situatë ku nuk dini si të gjeni një rrugëdalje dhe çfarë do të thoshin kumanovanët. “Po ndërhyn si pula në kotec”.

Është bukur t’i përgjigjesh anëtarësisë sa herë ke qenë në Budapesht dhe sa herë ke takuar atë që të ka vënë në fron për t’u ulur në krye të katër shkronja të shenjta.

p.s. Edhe mua më habit që Nikolla po meret me të, por përkundrazi t’i thotë publikisht se në zgjedhjet e ardhshme parlamentare do të shohë kush është kush në politikën maqedonase!