24/06/2024

Kiplagat arriti të përfundojë 42 km në dy orë, 15 minuta dhe 9 sekonda në Maratonën e Shkupit. Ai fitoi edicionin e nëntëmbëdhjetë të kësaj garë. Në total, morën pjesë mbi 11 mijë atletë nga 53 vende të ndryshme.

Kiplagat vrapoi rrugën e gjatë prej 42 km në Maratonën e Shkupit për 2 orë, 15 minuta e 9 sekonda dhe fitoi në mënyrë të dominueshme. Bashkëatdhetari i tij, Cheriot Laban, arriti i dyti në vijën e finishit për 2 orë, 16 minuta e 3 sekonda. Atleti maqedonas, Dario Ivanovski, u rendit i treti për 2 orë, 19 minuta e 8 sekonda. Në garën për femra, Ruth Mathebo nga Kenia fitoi me kohë prej 2 orë, 8 minuta e 48 sekonda.

Adriana Pop Arsova dhe Ben Felton ishin fituesit e garës gjysmë maratonë në Maratonën e Shkupit. Mbi 11 mijë pjesëmarrës nga 53 vende morën pjesë në këtë edicion. Patronët e Maratonës së Shkupit 2023 ishin Qyteti i Shkupit, Agjencia për Rini dhe Sport, Zyra e BE-së, Komiteti Olimpik Maqedonas dhe sponsorë të tjerë. Viz Air ishte sponsori gjeneral i kësaj garë.