15.8 C
Skopje

Kurti: S’konfiskohen dokumentet e Serbisë, është lajm i rremë

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se reciprociteti për letërnjoftime dhe targat me Serbinë do të fillojë të zbatohet nga 1 shtatori, raporton Eonomia Online.

Po sipas tij, Qeveria po ballafaqohet me lajme të rreme rreth masës së reciprocitetit.

Në mbledhjen e qeverisë të mërkurën, Kurti ka deklaruar se ka dëgjuar një lajm të rremë me pretendimin se “dokumentet e Serbisë do të konfiskohen në kufi” në këmbim të dokumentit për hyrje-dalje.

Megjithatë, Kurti ka thënë se ky pretendim “nuk është i vërtetë”.

“Përballë fushatës
tonë për vendimet e Qeverisë dhe thirrjes për ligjshmëri u ngrit një dezinformatë,
informimi për barrikada. Barrikadat u bënin rezistencë vetëm që të mbrojmë
vendin. Konvertimi i targave në RKS i shërben rendit dhe ligjit. Në vlerën
totale kapin shifrën 5 mijë euro. Për një masë të njëjtë duhet të presim mbi 60
minuta”.

“Kam dëgjuar për lajmin e rreme që dokumentet serbe do të konfiskohen në kufi nuk është e vërtetë. Me 1 gusht ishin lëshuar4 mbi 2000 dokumente për hyrje dalje. Po jetojmë në një epokë sfiduese dhe na duhet kujdes i shtuar. Dezinformimi paraqet rrezik mjaft të madh. Fushata jonë e informimit do të vazhdojë kur do të rifillojnë së zbatuari dy vendimet tona. Barrikadat që vendosen në veri vijnë nga lartë”.