16.8 C
Skopje

LISTA/ Prishet aleanca? Kina voton pro rezolutës që e njeh Rusinë si agresor, Serbia abstenon

sambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (OKB) ka miratuar rezolutën për bashkëpunim ndërmjet OKB-së dhe Këshillit të Evropës, me 122 vota pro, 5 kundër dhe 18 abstenime.

Vihet re që në listën e vendeve që kanë votuar, Kina ka dhënë votën e saj pro kësaj rezolute ku dënohet agresioni ushtarak i Rusisë në Ukrainë duke e njohur shtetin e Putinit si agresor. Ndërsa, Serbia ka abstenuar.

Këtë e ka evidentuar edhe përfaqësuesi i Përhershëm i Ukrainës në OKB, Serhii Kyslytsia ka bërë të ditur në Twitter se ndër shtet që votuan kundër të drejtave të njeriut ishin Rusia, Bjellorusia, Nikaragua dhe Siria.