24/06/2024

LSDM, partia qeverisëse në Maqedoni e Veriut, ka kritikuar ashpër VMRO-DPMNE-në, partinë kryesore opozitare, për qëndrimin e saj kundër ndryshimeve kushtetuese që do të mundësonin anëtarësimin e vendit në BE dhe NATO. LSDM ka thënë se VMRO-DPMNE-ja nuk ka ndryshuar asgjë nga politikat e saj të izolimit dhe pasigurisë, që e kanë mbajtur vendin larg integrimit për 11 vjet.

LSDM ka akuzuar VMRO-DPMNE-në se po punon kundër interesave të vendit dhe të qytetarëve, duke refuzuar të votoj për ndryshimet kushtetuese, që janë një kusht i marrveshjes së arritur me Greqinë në qershor të këtij viti, për të zgjidhur kontestimin e emrit të vendit. LSDM ka thënë se VMRO-DPMNE-ja nuk ka asnjë vizion për të ardhmen e vendit, por vetëm ofron monumente në vend të zhvillimit.

LSDM ka theksuar se nuk ka dallim mes liderit aktual të VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, dhe ish-liderit të saj, Nikola Gruevski. LSDM ka thënë se Mickoski dhe Gruevski kanë të njëjtin qasje agresive dhe destruktive ndaj shqiptarëve dhe vlerave euroatlantike.

LSDM ka bërë thirrje për bashkimin e forcave politike proevropiane dhe pronatiste, për të siguruar një shans historik për tu bërë pjesë e BE-së deri në vitin 2030. LSDM ka thënë se kjo është një mundësi unike për të garantuar paqe, stabilitet dhe prosperitet për Maqedonin e Veriut dhe rajonin.