13/07/2024

“Lufta e Maqedonisë sot është luftë për të ardhmen evropiane të shtetit, për integrim në BE, si amanet për gjeneratat e mëparshme të revolucionarëve dhe përgjegjësi dhe detyrë ndaj të rinjve, gjeneratave të ardhshme”, thonë nga LSDM.

“Me LSDM-në shteti i realizon qëllimet e veta strategjike. Nga pavarësia në 1991, përmes anëtarësimit në OKB në 1993 në statusin e kandidatit në BE në 2005. Në vitin 2016 u rrëzua regjimi dhe u rivendos demokracia, kështu që në vitin 2020 vendi u bë anëtar i NATO-s dhe dy vjet më vonë filloi negociatat për anëtarësim në BE, pas 17 vitesh pritje me gjuhën, identitetin, kulturën maqedonase të mbrojtur dhe të siguruar. dhe dallueshmërinë.
Lufta maqedonase vazhdon si lufta politike për një të ardhme më të mirë evropiane për shtetin dhe të gjithë qytetarët, jo për izolim dhe stagnim, të cilën e ofrojnë patriotët e rrejshëm nga PDUKM dhe e Majta.

Oferta e tyre është bllokadë në rrugën europiane, izolim dhe pasiguri, rënie ekonomike, emigracion i të rinjve.

E ardhmja evropiane sjell standarde evropiane, paga dhe pensione më të larta, treg të hapur prej 500 milionë banorësh për kompanitë maqedonase, qasje në fondet evropiane.

Fronti Evropian i udhëhequr nga LSDM-ja vazhdon luftën për një të ardhme evropiane, për një jetë më të mirë për të gjithë qytetarët, deri në anëtarësimin e plotë në BE”, thuhet në njoftimin e LSDM-së.