24/06/2024

Ushtria izraelite tha se trupat e saj “kanë neutralizuar” luftëtarë të Hamasit – grupit palestinez të shpallur organizatë terroriste nga Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian – të cilët, sipas ushtrisë, ishin duke u fshehur në një spital në qytetin Xhenin në Bregun e pushtuar Perëndimor.

Izraeli tha se tre personat po planifikonin të kryenin një sulm së shpejti.

Ushtria identifikoi një nga ta si Mohammed Jalamneh, 27 vjeç, nga Xhenini, që tha se kishte kontakte me selinë e Hamasit jashtë vendit dhe po planifikonte “një sulm të inspiruar nga masakra e 7 tetorit”.

Ndërkaq, dy të tjerët, sipas Izraelit ishin militantë nga zona.

“Jalamneh kishte planifikuar që të kryente një sulm terrorist në një të ardhme të afërt dhe përdorin spitalin si vend për të fshehur dhe prandaj ai u neutralizua”, tha ushtria izraelite.

Deri më tani, palestinezët nuk kanë konfirmuar identitetet e tre personave.

Ushtria izraelite nuk pranoi të tregonte nëse tre personat janë vrarë, por Radio Zëri i Palestinës raportoi se tre palestinezë janë vrarë në një spital.