24/06/2024

Emisari Special i Gjermanisë për Ballkanin Perëndimor, Manuel Sarrazin, ka folur për situatën në veriun e Kosovës pas sulmit të fundit. Ai ka kritikuar presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, për përgjigjen e tij.

“Deklarimi i Vuçiqit është i gabuar,” tha Manuel Sarrazin, “nuk përshkruan saktësisht ngjarjen kryesore të fundjavës. Presim një përshkrim të vërtetë nga ata.”

“Sulmi kriminal dhe terrorist ndaj policisë së Kosovës në veri është shqetësues,” tha Sarrazin. “Akoma nuk kemi detaje të sakta për ngjarjen. Kjo situatë rrit rrezikun e eskalimit në rajon.”