12/07/2024

Një deklaratë e çuditshme e kryetarit të VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, ka shkaktuar reagime dhe ironi në media dhe rrjete sociale. Ai ka pretenduar se partia e tij ka qenë gjithmonë proevropiane, ndërsa Evropa është rënë pre e politikave ruse në Ballkan. Ai ka akuzuar politikanët kriminalë në Maqedoni dhe në Ballkan se kanë përmbushur interesat bullgare, duke penguar integrimin e vendit në BE.

Kjo deklaratë vjen nga një politikan që e ka mbajtur vendin në izolim për 10 vjet, që ka bojkotuar referendumin për NATO-n dhe BE-në dhe që sot po e bllokon procesin e negociatave me BE-në, sipas marrveshjes së arritur me Bullgarinë. Ai ka bërë kundërthënje flagrante me deklaratat e tij të mëparshme, kur ka thënë se bota dhe Evropa kanë komplotuar kundër VMRO-DPMNE-së.

Mickoski ka bërë këtë deklaratë sot në Konferencën e Dytë Vjetore të Unionit të Veteranëve të VMRO-DPMNE-së në Strumicё. Ai ka thënё se partia e tij nuk ka pasur asnjё dilemё qё nga formimi deri mё sot pёr orientimin properёndimor. Ai ka injoruar faktin se partia e tij ёshtё proruse e proserbe, dhe se bashkimi me ta do tё thotё tradhti kombёtare.