16.8 C
Skopje

Mickoski ua ngren veshët ASh-së dhe Besës

Shumica dërrmuese e qytetarëve, pa dallim etnie, janë për referendum, theksoi lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski.

Ai tha se ende nuk ka dëgjuar qëndrimin e opozistë shqipëtare por ai beson se pas mbështetjes gjatë votimit për, siç tha, një fletë në parlament, ka dilemë nëse janë fare në opozitë.

“Ose janë një variant rezervë apo një pishinë për anëtarët e qeverisë.
Këtu tashmë kam një dilemë se ku bëjnë pjesë. Për t’u identifikuar si opozitë duhet të dalin në publik me pikëpamje që do të kritikojnë qeverinë. Nëse ata mbështesin pikëpamjet e qeverisë, atëherë nuk e shoh se si mund ta identifikojnë veten si opozitë”, tha Mickoski.

Lideri i VMRO-DPMNE-së shtoi se shumica më e madhe e qytetarëve, gjë që e kanë treguar edhe sondazhet, janë pro referendumit sepse, siç tha ai, kjo është me rëndësi thelbësore për qytetarët.

Ai tha se qytetarët duhet të jenë të qetë sepse ruajtës të identitetit dhe të Kushtetutës janë deputetët e VMRO-DPMNE-së së bashku me disa deputetë të tjerë.