6.8 C
Skopje

Nga monumenti i Lirisë në Koçan, Zaev: Bëj thirrje të bashkohemi dhe të vazhdojmë të punojmë bashkë për liri dhe demokraci

Nga këtu, nga Monumenti i Lirisë në Koçan, bëj thirrje për bashkim për lirinë e çmuar që së bashku e fituam dhe që tani duhet ta mbrojmë bashkë.

E mbani mend nëse keni njohur dikë në katër vitet e fundit që ishte i shtypur? A njihni një gazetar, biznesmen, pronar të medias, apo dikë tjetër që është arrestuar padrejtësisht dhe në mënyrë spektakolare, poshtëruar publikisht, pranga apo policë që bastisin shtëpitë e njerëzve në kohë të shurdhër, ndërsa fëmijët e tyre janë në gjumë?

A ka një? Nuk ka dhe nuk do të ketë.

Jini krenarë që bashkuam lirinë. Dhe se sot kemi një qeveri që investon tek njerëzit dhe nuk e terrorizon. Tani qytetarët sundojnë dhe askush nuk mendon të falsifikojë vullnetin e tyre. Si këto, ashtu edhe katër ciklet e mëparshme zgjedhore janë konfirmim i kësaj. Nuk ka më Pustec, nuk ka printim të letërnjoftimeve false, nuk ka MVRO-VMRO, nuk ka tërheqje për veshët, nuk ka fikim ashensorë.

Përkundrazi, ne jemi një qeveri e hapur – dhe nuk do të mbyllemi dhe do të luftojmë gjithmonë që askush të mos i fshehë asgjë popullit.

Në këtë emër, bëj thirrje që të bashkohemi dhe të vazhdojmë të punojmë së bashku për më shumë liri dhe akoma më shumë demokraci.

https://www.facebook.com/66035312931/posts/10160035025212932/