16.8 C
Skopje

Ngadhnjejnë forcat progresive proeuropiane kundër atyre regresive proruse

Fitoi populli në RMV, fituan ata që e duan Europën dhe jo ata që duan trazira dhe prurjen e Rusisë edhe më tepër në vendin tonë.

E ardhmja e RMV-së është Europa dhe këtë më së miri e pamë sot në Kuvend ku dështuan forcat pro-ruse dhe fituan ata që e duan Europën.

Kanë dështuar protestat për nxitjen që mos të pranohet propozimi francez. Qytetarët i thanë JO Mickoskit dhe Levicës së Apasievit.

Ka dështuar VMRO, Levica dhe Rusia, Maqedonia e Veriut po shkon drejt Europës.

Në Kuevndin e RMV-së me shumicë votash (68) u votua pro propozimit francez që e ardhmja e Maqedonisë së Veriut të merr kahje tjetër dhe atë drejt Europës, ku edhe vendi ka përkrahjen e shumë shteteve tjera si dhe aleatëve tanë.

Kanë dështuar forcat pro ruse në vend, ku protestonin për mos ta pranuar deputetët dhe vendi ynë propozimin francez gjoja se do të humbte identiteti maqedonas, kultura dhe gjuha.