7.8 C
Skopje

Një njësi zgjedhore, Grubi: Duhet të ulemi dhe të bisedojmë të gjithë

Duke folur për iniciativën për një njësi zgjedhore, Zëvendëskryeministri i parë Grubi në Vetëm intervista ka theksuar se të gjithë duhet të ulen dhe të bisedojnë.

“Kam dëgjuar që të hapet debate për ndryshim të kodit zgjedhor sepse në zgjedhje të gjithë garojmë, do të ulemi tzë bisedojmë të gjejmë zgjidhje për një njësi zgjedhore sepse do kemi parlament si në OKB që nuk do mund të bëj askush shumicën dhe do duket si një variant më i lehtë i matematikave parlamentare. Nuk mund në debate pa u parë të gjitha pikat dhe jemi të hapur të bisedojmë por në mënyrë koncensuale të dakordohemi sepse nuk mund të vendosim pa koncensus”, ka theksuar Grubi.