20.8 C
Skopje

Osmani: Dy punonjës të MPJ nuk e kanë kaluar vetingun

Rezultatet paraprake nga fillimi i vetingut të diplomatëve në MPJ tregojnë se dy personave do t’u ndërpritet kontrata e punës sepse nuk kanë certifikatë sigurie nga shërbimet e sigurisë, informoi sot Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani.

“Një personit gjatë kontrollit të statusit të sigurisë iu refuzua kërkesa për një certifikatë sigurie dhe nuk kaloi filtrin e parë. Për arsyet e refuzimit nuk mora shpjegim, ndërsa është filluar një procedurë për përfundimin e marrëdhënies së punës. Një person tjetër ka përdorur certifikatë të papërshtatshme. Edhe ai nuk e kalon vetingun fillestar edhe për atë vijon ndërprerje e marrëdhënies së punës. Me këtë, mund të konkludohet se dy persona nuk e kanë kaluar vetingun, tha Osmani në pyetje të gazetarëve në konferencën e sotme për shtyp në selinë e partisë së tij amë BDI në Shkup.

Ai vuri në dukje se ky nuk është grupi i diplomatëve për të cilët Armenia ka lëshuar një urdhër arrest ndërkombëtar përmes Interpolit.

Si pjesë e kontrolleve të plota, shtoi ai, u arrit në përfundimin se gjashtë persona dështuan të kërkojnë në kohë rinovimin e certifikatave të tyre të sigurisë. Pas indikacioneve se mund të ishte një mbikëqyrje teknike, këtyre njerëzve, thotë ai, iu dhanë shtatë ditë kohë për të korrigjuar këtë gabim dhe për të kërkuar certifikimin e duhur.

“Pas përfundimit të afatit, individualisht do të shqyrtohet statusi i vetingut fillestar për secilën prej tyre dhe në përputhje me rrethanat gjetjet do të vendosen për heqjen e kufizimit dhe kthimin e tyre të plotë në punë ose fillimin e një procesi të ndërprerjes së marrëdhënies së punës në varësi se si kjo do të zhvillohet, tha ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani.