7.8 C
Skopje

Osmani e Kurti përkujtojnë viktimat e 11 Shtatorit – “Populli i Kosovës çdo ditë ka qëndruar me popullin amerikan”

Presidentja Vjosa Osmani, së bashku me kryeministrin Albin Kurti dhe zv.ambasadoren e SHBA-së, Alyson Grunder, kanë bërë homazhe te memoriali “Kosova kujton”, kushtuar viktimave të 11 shtatorit 2001, në SHBA.

Pas homazheve, në një deklaratë për medie, presidentja Osmani tha se populli i Kosovës i bashkohet të gjithë popullit amerikan për të ndarë dhimbjen për më shumë se 3 mijë jetë të humbura, “në një betejë e cila edhe njëherë u betua të jetë betejë vlerash”.

“Me 11 shtator 2001 shtetasit amerikan ishin ndër sulmet më të tmerrshme në historinë e njerëzimit. Qytetarët e Amerikës ishin në një ndër sulmet terroriste më të tmerrshme në historinë e njerëzimi”, tha Osmani.

“Populli i Kosovës çdo ditë ka qëndruar me popullin amerikan, i kemi bashkuar forcat në mbrojtje të këtyre vlerave dhe në luftim të terrorizmit, dhe edhe Kosova është dëshmuar të jetë shembull në mbrojtjen e këtyre vlerave”.

“Prandaj, do të vazhdojmë të qëndrojmë së bashku me miqtë dhe aleatët tanë në ShBA, ashtu siç ShBA-të kanë qëndruar pranë nesh në çdo moment dhe në çdo hap të historisë sonë”, deklaroi Osmani.