25/06/2024

Vendosja e kufijve për veten është ndonjëherë më e vështira

Problemi është se ne shpesh e humbasim mundësinë për të nxjerrë këtë vijë të qartë, kështu që ndonjëherë trupi ynë thjesht duhet ta vendosë atë dhe të jetë “psikologu”.

Shpesh ndodh që ne mund të bëjmë më shumë për dikë tjetër sesa jemi të gatshëm të bëjmë diçka për përfitimin tonë. Kjo, natyrisht, vjen nga kujdesi dhe dashuria për të tjerët, por dashuria për veten duhet të jetë e para për të qenë të mirë me të tjerët.

Nuk dini çfarë të vishni

Po, edhe dollapi mund të na tregojë diçka për shëndetin tonë mendor. Kur jemi të mbingarkuar, shpesh e kemi të vështirë të marrim edhe vendimet më të vogla që zakonisht marrim në fluturim. Nëse shpesh jeni të pavendosur se çfarë të vishni ose është stresuese për ju, mund të nënkuptojë se e keni lënë pas dore veten pak dhe keni dalë nga rutina juaj e kujdesit për veten.

Keni makthe

Nënndërgjegjja jonë mund të jetë mjaft “e keqe” dhe të nxjerrë nga ne gjatë natës atë që ne shtypim gjatë ditës. Është e rëndësishme të gjejmë kohë gjatë ditës për të menduar për atë që na shqetëson për momentin, sepse shpeshherë del në pah vetëm nëse bëjmë pushim herë pas here.

Qani ndërsa bëni gjëra të përditshme si pazar

Nëse ju ndodh që dëshironi të qani, qoftë edhe në një vend krejtësisht të papritur, si një dyqan apo ndoshta një park, është një shenjë se një “alarm” ka rënë në trup. Ai “fëmijë i vogël” tek ne nuk na jep më hapësirë ​​për ta shpërfillur dhe për të shtypur çdo problem, ndaj përpiqet me çdo mënyrë të të paralajmërojë se duhet të shikosh veten dhe të kesh në plan të parë mirëqenien tënde.

Ju e perceptoni grumbullin e rrobave si stres

Kur derdhim të gjithë energjinë tonë në zgjidhjen e problemeve të njerëzve të tjerë, ata mund të jenë plot dashuri dhe ne mund të ndihemi bosh dhe të kulluar. Atëherë edhe detyrat më të vogla duken si një barrë e madhe, sepse edhe nëse kemi forcë fizike, jemi shumë të rraskapitur emocionalisht. Rrobat nuk do të na dëmtojnë nëse i lëmë. Psikika jonë funksionon dhe ka nevojë për pushim.

Jeni shumë të lodhur

Keni fjetur mjaftueshëm dhe jeni ende të lodhur? Është një sinjal se keni nevojë për një pushim mendor. Kur energjia emocionale tashmë po zbraz energjinë fizike, është koha të bëjmë diçka të mirë për veten tonë. Thjesht mendoni për veten dhe nevojat tuaja, gjeni një hobi ose gjeni një burim të ri kënaqësie.