7.8 C
Skopje

Plani i Mbretëreshës Elizabeth për të shmangur helmimin nga ushqimi


Mund të tingëllojë absurde ose e marrë nga një film i James Bond-it, por stafi i Mbretëreshës Elizabeth ka një mënyrë të zgjuar për të parandaluar çdo mundësi të helmimit nga ushqimi.

Para pandemisë, Elizabeth priti shumë  të ftuar në darkë në Pallatin Buckingham, duke përfshirë krerët e shtetit, zyrtarë të rëndësishëm, aristokracia britanike dhe të tjerë. Nëse dikush do të donte të lëndonte mbretëreshën dhe të fuste diçka në ushqimin e saj me kaq shumë njerëz që hanë së bashku, do të ishte e lehtë. Kjo është arsyeja pse ka një plan, siç raporton APE.

Në dokumentarin e Channel 5 “Secrets of the Royal Kitchen”, komentatorja mbretërore Emily Andrews zbuloi se në mënyrë që mbretëresha të jetë e sigurt, nuk është përgatitur ndonjë pjatë specifike për të gjatë këtyre ngjarjeve. Një pjatë zgjidhet rastësisht për t’i shërbyer mbretëreshës.

Andrews tha: “Pasi gjithçka është në rregull, një shërbëtor zgjedh rastësisht një nga pjatat që do të shërbehet për Madhërinë e tij. Pra, nëse dikush do të donte ta helmonte atë, ai do të duhej të helmonte të gjithë të ftuarit.”

Mbretëresha dihet se ha shpejt dhe ekziston një rregull që kur të mbarojë vakti i saj të gjithë të ftuarit duhet të vendosin thikën dhe pirunin në pjatë. Askush nuk lejohet të ulet në tryezë dhe të hajë para mbretëreshës.

Rreshti është gjithmonë nga e djathta në të majtë, domethënë, pasi të gjithë ulen në tryezën mbretërore, mbretëresha fillimisht i drejtohet mysafirit të saj të nderit, i cili zakonisht ulet në të djathtën e saj. Pasi ka shkëmbyer komplimente dhe përshëndetje, ajo e kthen vëmendjen tek kush ulet i pari në krahun e majtë.

Së fundi, të ftuarit nuk duhet të largohen para mbretëreshës nëse nuk është dhënë leje e veçantë dhe nuk duhet të shmangen pyetjet personale në bisedat me anëtarët e familjes mbretërore./abcnews.al