3.8 C
Skopje

Prerja e drunjve në Tetovë, reagon Eco Guerilla: Burg për atë që dha urdhër (FOTO)


Pas prerjëve të drunjve n rrugën Strasho Pinxhur me urdhër të kryetarit Bilall Kasami ka reaguar edhe Eco Guerilla. Sipas tyre ky veprim skandaloz kërkon përgjegjësi morale dhe kjo është vepër penale dhe shkohet në burg

“SKANDAL! 😳 Prerja e drunjëve në një nga rrugët më të vjetra të qytetit, është e papranueshme si nga aspekti ekologjik ashtu edhe nga aspekti i memorjes historike të qytetit. Fidanet e reja nuk e zëvendësojnë historinë e drunjve 50-60 vjeçare. Në shumë shtete të zhvilluara prerja e drunjve në këtë mënyrë është edhe vepër penale dhe shkohet në burg. Për fat të keq mungesa e kulturës urbane dhe vizionit për qytet, ka pasoja të pakthyeshme. Kërkojmë përgjegjësi! ” thuhet në reagimin e Eco Guerilas.

Ndryshe nuk dihet ende pse ky urdhër i kryetarit Kasami për të shumtuar Tetovën. /TS/