-0.2 C
Skopje

Komuna Çair me xhaminë më të madhe në rajon në formë kompleksi islam

Sot kryetari i komunës së Çairit Visar Ganiu priti në takim grupin nga Turqia për të vazhduar punimet në mënyrë intensive për xhaminë më të madhe në vend që po ndërtohet në formë kompleksi islam. Ja dhe statusi i plot i Ganiut.
Sapo mbarova takimin me përfqësusit e Ndërmarjes “Fim Kompani”, z. Yusuf Kardelen, shef i ndertimtarisë dhe perfaqësuesin e Bashkesisë Fetare Islame të Turqisë z. Engin Yilmas.
Të dy bashkë më siguruan se prej javës së ardhshme vazhdojnë punimet në mënyrë intensive për ndërtimin e Xhamisë së re në lagjen Fushë Tophanë.
Kjo Xhami është më e madhja në vend dhe njëherit do të ndërtohet në formën e një kompleksi islam.