-1.2 C
Skopje

Ruskovska: Prona e konfiskuar në rastin “Perandoria” kushton 32 milionë euro
Prokurorja Vilma Ruskovska theksoi se prona që u konfiskua në hetimin për rastin “Perandoria” kushton mbi 32 milionë euro.

Ajo theksoi se përkohësisht është konfiskuar pronë në vlerë prej 32 milionë eurove ose 1 miliardë e 973 mijë denarë.

Ruskosvska shtoi se është vështirë të zbulohen pronarët e vërtetë të pronave dhe se ekspertiza ka zgjatur një vjet e gjysmë.

“Është e saktë. Kemi vështirësi në zbulimin e pronës për shkak se nuk udhëhiqet nga një person juridik ose pronarët real. Është e ndarë në disa persona. Një person e ka, pastaj tjetri ka pjesë. Dhe më pas hapen kompani of shore si kompani simotra. Kemi problem në zbulimin e pronarëve të vërtetë. E dimi se cila pronë e kujt është, por ne si prokurori para gjykatës duhet të dalim me prova”, u shpreh Ruskovska.