24/06/2024

Serbët lokalë në Mitrovicë të Veriut kanë paralajmëruar protestë sot, për të kundërshtuar vendimin e Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) për ndalimin e përdorimit të dinarit.

Protesta pritet të nisë në orën 12:00 nga pensionistë serbë.

Zëvendësdrejtori i Policisë në Mitrovicë të Veriut, Veton Elshani, i ka thënë shkurtimisht KOHËS se janë të përgatitur për protestën.

Politikani Nexhad Uglanin, kryesues i Kuvendit Komunal të Mitrovicës së Veriut, vlerëson se Lista Serbe dhe Serbia janë përgjegjëse për thirrje të protestës dhe se synimi i tyre është që përsëri të ngrihen tensionet në veri të vendit.

Të dielën, kryeministri Albin Kurti, ka deklaruar se dinari dhe asnjë valutë tjetër nuk është ndaluar, por që pagesat duhet të kryhen me euro.

Ai ka thënë se nëpërmjet Rregullores së BQK-së po luftohet kriminaliteti.