24/05/2024

Edhe pse gjuha shqipe është zyrtare dhe të zgjedhurit e popullit kanë të drejtë që nga foltorja e Kuvendit kanë të drejtë që qytetarëve tu drejtohen në gjuhën shqipe, këtë nuk e bëri, ministri i shëndetësisë dhe miku e mbështetësi I Arben Taravarit, Fatmir Mexhiti.

Në momentet kur ju dha fjala për të folur në Kuvend, gjersa pritet votimi për shkarkimin e tij, Mexhiti ju drejtua qytetarëve në gjuhën maqedonase dhe jo atë shqiptare.

Kujtojmë, dit më parë, Mexhiti tha se është mik i afërt I Taravarit dhe mbështet kreun e Gostivarit në garën për të “marrë” udhëheqësinë e ASH-së kundër Selës dhe nënkryetarëve të tij.