20/07/2024

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët Arben Taravari në zgjedhjet lokale të vitit 2022 si sekretar gjenral o ASH-së kishte përgaditur struktura paralele brenda partisë për të mundur Ziadin Selën dhe për ta marrë drejtimin e partisë.

Në zgjedhjet lokale të vitit 2022, Taravari duke kalkuluar mandatin e dytë të tij kishte lidhur marrëveshje të fshehur me BDI-në dhe VMRO-DPMNE për ta mbështetur në Gostivar në këmbim të komunës së Bogovinës dhe komunës së Bervenicës.

Taravari organizoi strukturat paralele brenda partisë në Tetovë, Bogovinë dhe Bervenicë që të bojkotojnë Aleancën për Shqiptarët duke fituar kështu vëmendjen në Gostivar nga ku u mbështet në hije nga BDI dhe VMRO e që në fakt për këtë e ka akuzuar edhe ish kryetari Nevzat Bejta.
Por Taravarit nuk i eci plani pasi këtë ia prishi fitorja e Isen Shabanit në Negotinë.

Taravari u drtyrua të kaloj në planin edytë ku në zgjedhjet e parakohshme për këshillin komunal të Tetovës organizoi strukturat e tij për të bojkotuar sërish Ziadin Selën që më pas të kërkonte përgjegjësi.