16.8 C
Skopje

Skandaloze/ Bilall Kasami nuk lejoi të hapet Qendra për diasporë (Dokument)

Bartësi i listës nga Alternativa Faton Selami përmes një postimi në profilin e tij në FB ka hedhur akuza në drejtim të komunës së Tetovës, ku sipas Selamit komuna e Tetovës dhe kjo udhëheqësi nuk pranuan që të themeliohen zyra komunale për bashkëpunim me diasporën “Qendra për diasporë” edhe pje një shkresë e tillë ishte dërguar nga ministri pa resor, i angazhuar për diasporë – Dr. Xhemail Çupi, më datë 05.05.2022 funksionalizimit të Këshillit të Komunës së Tetovës, këshilltarët e Alternativës do kërkojnë themelimin e zyrës komunale për bashkëpunim me diasporën “Qendra për diasporë”. Mërgimtarët duhen me vepra, jo vetëm me fjalë!

Postimi i plotë i Faton Selamit:
“Para disa ditësh, kryetari i Komunës së Tetovës në fejsbuk u lavdrua se dera e komunës është e hapur 24/7 për mërgimtarët. Ministri pa resor, i angazhuar për diasporë – Dr. Xhemail Çupi, më datë 05.05.2022, deri te të gjitha komunat në RMV ka dërguar kërkesë për Themelimin e zyrave komunale për bashkëpunim me diasporën “Qendra për diasporë”. Por, shtrohet pyetja se përse Komuna e Tetovës ende nuk i është përgjigjur kësaj kërkese? Pas funksionalizimit të Këshillit të Komunës së Tetovës, këshilltarët e Alternativës do kërkojnë themelimin e zyrës komunale për bashkëpunim me diasporën “Qendra për diasporë”. Mërgimtarët duhen me vepra, jo vetëm me fjalë!
https://www.facebook.com/faton.selami/posts/10221675444018897