20/07/2024

Tani për tani, miliona njerëz po shijojnë iPhone-ët e rinj që blenë këtë muaj. Gjithmonë ka diçka argëtuese për të eksploruar një pajisje të re. Është veçanërisht zbavitëse sepse Apple shënon lëshimin më të fundit të IOS në lançimin e pajisjeve të saj të reja, që do të thotë se ka veçori të reja harduerike dhe softuerike për të luajtur.

Fatkeqësisht, të gjithë ata iPhone të rinj vijnë gjithashtu me një surprizë – një e padëshiruar në këtë. Brenda një muaji, kur pronarët e tyre të marrin faturën e tyre të parë, ata do të shohin se çfarë pëlqejnë operatorët celularë të quajnë “tarifë përmirësimi” ose “tarifë aktivizimi”. Verizon, AT&T dhe T-Mobile të gjithë e ngarkojnë këtë tarifë prej 30 ose 35 dollarë.